Testissä Nova Explorer teltta

 


Sain testattavaksi Nova Explorer teltan. Me etsitään meille sopivaa telttaa ja tämä kyllä menee harkintaan. Teltasta löyty paljon plussia, mutta muutama miinuskin löytyi. 

Teltta oli helppo ja nopea kasata, alun kommelluksien jälkeen. Telttaan saa kamiinan ja sisäteltan, mutta niitä ei meillä ollut nyt testissä. Tämä teltta on kyllä todella hyvä vaihtoehto esim. koirien kanssa liikkuessa. Ilman sisätelttaa maahan voi laittaa vaikka pressun kosteutta eristämään. Koiran kynnet rikkoo sisäteltan pohjan helposti ja tässä teltassa on tilaa jättää vaikka puolet teltan pohjasta peittämättä koiralle. Kaksi sisäänkäyntiä helpottaa myös liikkumista telttaan ja teltasta pois. 

Teltta painaa n.2,8kg ja isohko pakattuna. Rinkan kanssa jalan kulkiessa en tätä ottaisi mukaan, mutta talvella ahkioon tai kanootilla kulkiessa tämä on todella hyvä vaihtoehto. Telttaan saa kamiinan ja se monipuolistaa teltan käyttöä ja lisää käyttömukavuutta. Tilaa tässä teltassa riittää useammallekin nukkujalle ja sisällä mahtuu helposti seisomaan suorassa. 

Yks tosi iso plussa, mikä me huomattiin pimeällä on se, että teltassa on paljon heijastimia. Teltta oli helppo havaita lampulla jo kaukaa. Ei siis huolta, että eksyy vessareissulla pimeässä.

Nova Explorer teltta

Telttaa pystyttäessä taivaalta tuli vettä ja yölläkin satoi paljon. Teltta piti hyvin vettä, mutta telttakangas oli sisältä vähän kostea. Vettä se ei kuitenkaan tiputellut läpi ja muuten sisällä oli kuiva olla. Kamiinan kanssa teltta on varmasti nopea kuivata ennen uudelleen pakkaamista. 

Teltan jättäisin myös kesällä pois matkasta sen takia, että sääsket löytää helposti tiensä sisälle telttaan. Sisäteltta toki poistaisi tämän ongelman, mutta lisää myös kannettavan painon määrää. 

Nova Explorer teltta sisältä

Lopputuloksena voisin kyllä tällaisen teltan ottaa, mutta kesällä käyttäisin mielummin riippumattoa. Olen myös kuullut tarinaa, että tästä teltasta voisi tehdä myös telttasaunan. 

- Ulrica

Kommentit

Suosituimmat jutut

Lisää luettavaa